Pripremni sastanak sa voditeljima Grupa Budućnosti u Trebinju

INFO DAN u Konjicu
28 Decembra, 2018
INFO DANI u Širokom Brijegu, Čitluku i Trebinju
12 Februara, 2019

Pripremni sastanak sa voditeljima Grupa Budućnosti u Trebinju

Pripremni sastanak tima Moja budućnost održan je 25.-26. januara 2019. godine u Trebinju, s ciljem stimuliranja kreativnosti i interaktivnosti voditelja Grupa Budućnosti. Diskutirani su modaliteti promocije programa, formiranje samih Grupa Budućnosti, specifična uloga voditelja, njihova priprema, te su napravljenje i adekvatne simulacije. Fantastična radna atmosfera dodatno je motivirala prisutne, a  projektne ideje su se iskristalizirale. Imajući u vidu odličnu energiju i koheziju grupe, sa nestprljenjem očekujemo nastavak projektnih aktivnosti.

Iva Ivanković, voditeljica Grupa Budućnosti iz Široki Brijeg

Ono što me motivira je mogućnost stvaranja pozitivnosti i kreativnosti zajednice kroz interaktivno sudjelovanje svih prisutnih.” kaže Iva.

Vesna Ninković (Trebinje) i Aldin Džino (Konjic), voditelji Grupa Budućnosti

Motiviše me spoznaja da postoji ogromni neiskorišteni potencijal mladih ljudi koji čekaju svoju priliku, prostor i vrijeme za punu produktivnost i razvoj. Projektni pristup koji ovdje imamo je nešto novo i smatram da je to način na koji problemi na tržištu rada mogu biti objektivno identifikovani, analizirani i konačno adekvatno tretirani programskim pristupom. Vjerujem da svaki mladi čovjek zaslužuje svoju priliku, a biti u mogućnosti da im pomognem da dođu do iste je zadovoljstvo kojem težim.” poručio je Aldin.

Facebook
Twitter