Polaznica “Grupa Budućnosti” pobijedila na Sarajevo Business Forum Start up Challenge

Radni sastanak na Fakultetu za proizvodnju i menadžment u Trebinju
31 Oktobra, 2019
Super Gabrijela: Imp!Act trening u Cirihu
11 Novembra, 2019

Polaznica “Grupa Budućnosti” pobijedila na Sarajevo Business Forum Start up Challenge

Martina Pehar, studentica matematike na Fakultetu prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti u Mostaru, osvojila je prvo mjesto na takmičenju univerzitetskih timova u pripremi i predstavljanju poslovnih ideja – “SBF Start-up Challenge”, te pri tome osvojila vrijedne novčane nagrade koje će joj pomoći u njenim budućim poslovnim poduhvatima.

Svijet oko nas je pun prilika za dobre poslovne ideje. Problem sa kampanjskim učenjem i rupama u znanju pri učenju matematike, Martina je odlučila riješiti tako što je pokrenula “Školu matematike Matka”.

“Dugo sam razmišljala kako riješiti taj problem, i došla sam na ideju da pokrenem školu matematike. Tu svoju ideju sam usavršila kroz projekt Moja Budućnost i obuke koje su uslijedile nakon njega, te sam pozvala svoju kolegicu Mariju da zajedno krenemo u realizaciju.“ rekla je Martina.

Osnovni cilj Martinine škole je ublažiti predrasude i promijeniti sliku o matematici, te pomoći polaznicima da je lakše savladaju.

Klix.ba

Martina je bila polaznica prvog ciklusa Grupa Budućnosti – serije edukacija organiziranih s ciljem okupljanja mladih ljudi oko poslovnih prilika prisutnih na lokalnom tržištu, te mentorskog procesa u cilju realizacije njihovih ideja. Grupe Budućnosti su organizirane u okviru projekta Moja Budućnost, a implementirane od strane Inkubatora društvenih inovacija „Munja“.

Marija i Martina pozivaju i druge mlade ljude iz Bosne i Hercegovine da se prijave i pokažu svoje ideje i osvoje vrijedne nagrade koje će im pomoći da razviju biznis. Prijave za drugu emisiju potrebno je poslati do 17. novembra na e-mail: SBFtakmicenje@sarajevobusinessforum.com, a poziv i obrasci dostupni su na web stranici https://bbi.ba.

Facebook
Twitter