Helvetas Swiss Intercooperation  je nezavisna organizacija za razvoj sa sjedištem u Švicarskoj i povezanim organizacijama u Njemačkoj i Sjedinjenim Državama. Ova organizacija je posvećena pravednom svijetu u kojem svi muškarci i žene određuju tok svog života dostojanstveno i sigurno, koristeći resurse zaštite okoliša na održiv način. Helvetas podržava siromašne i ugrožene žene, muškarce i zajednice u

  tridesetak zemalja u razvoju i tranziciji u Africi, Aziji, Latinskoj Americi i Istočnoj Evropi.Organizacija Helvetas je aktivna u pet radnih područja: voda i infrastruktura, razvoj vještina i obrazovanje, održiva i inkluzivna ekonomija, upravljanje, te mir i okoliš i klimatske promjene. Organizacija se bavi hitnim slučajevima, rekonstrukcijom i sanacijom. Pored ruralnih područja, sve se više uključuje u urbani razvoj i svoj rad usredotočuje na mlade žene i muškarce.

  Upoznajte naš tim

  Naš tim profesionalaca nudi dobro zaokružen set vještina i demonstrira najvišu razinu strasti za uspjehom naših projekata. Gradimo na desetljećima iskustva, znamo da kad je riječ o našim ciljevima i snovima, nebo granica!

  Sven Dominković

  Sven Dominković

  menadžer projekta
  Slaviša Prorok

  Slaviša Prorok

  zamjenik projektnog menadžera i voditelj intervencija
  Marijana Aksin-Mačak

  Marijana Aksin-Mačak

  voditelj za finansije i administraciju
  Snježana Đuričić

  Snježana Đuričić

  menadžer za intervencije
  Halko Basarić

  Halko Basarić

  menadžer za intervencije
  Eldin Sarajlić

  Eldin Sarajlić

  menadžer za intervencije
  El-Haruna Bajrić

  El-Haruna Bajrić

  finansijski i komunikacijski asistent
  Nikolina Vilov

  Nikolina Vilov

  assistent na projektu

  Šta mi radimo?

  Projekat “Moja Budućnost” ima za cilj da doprinese unapređenju ekonomskih prilika i zapošljivosti u Bosni i Hercegovini, posebno za mlade ljude. To činimo putem razvoja poslovnih prilika na lokalnom nivou i unapređenja procesa i praksi na polju srednjeg stručnog obrazovanja, ali i osposobljavanja i obrazovanja odraslih u skladu s potrebama tržišta rada. U prvoj fazi intervencije će se primarno implementirati u regionu Hercegovine, odnosno tri administrativne jedinice Bosne i Hercegovine: Hercegovačko-neretvanskom i Zapadno-hercegovačkom kantonu i entitetu Republika Srpska. Svakako, pažnja će se posvetiti i iskorištavanju sinergijskih efekata između ovih ali i sa drugim regionima.

  Analiziramo tržište i identificiramo ključne uzroke neefikasnosti tržišta. Potom, dizajniramo intervencije sa ciljem da adresiraju identificirane manjkavosti, koje implementiramo zajedno sa relevantnim akterima na tržištima. Uglavnom zadržavajući ulogu facilitatora, ohrabrujemo i osnažujemo postojeće tržišne aktere ili pomažemo u kreiranju novih koji se mogu nositi sa mapiranim izazovima. Na ovaj način osiguravamo da efekti sistemskih promjena budu održivi i nakon okončanja projekta.