Potpisan Ugovor o grantu između FHMB i Agencije za razvoj MSP-a grada Trebinja

Dana 17.08.2020. godine, potpisan je Ugovor o grantu između Fondacije Helvetas Moja Budućnost i Grada Trebinja, Agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća, Područne privredne komore Trebinje, Centra srednjih škola i Tehničke škole za projekat “Unapređenje praktične nastave u ugostiteljstvu, turizmu, elektro-energetskom i sektoru obrade metala”.

Sven Dominiković, projekt menadžer Fondacije Helvetas Moja Budućnost, kazao je da pozitivna iskustva rada sa partnerima u Trebinju obećavaju nastavak saradnje, te da FHMB u BiH mladima nastoji da pomogne kroz razne programe zapošljavanja.

„Drago mi je da sarađujemo na još jednom projektu – formalno obrazovanje je najbitnije, jer će dati rješenje da kompanije dobiju radnu snagu koja im treba. Treba se uključiti u cijeli proces izmjene planova, praktične nastave i zato pozivam sve kompanije da se uključe i sada i u budućnosti”, istakao je Dominiković.

Također, direktorica Centra srednjih škola iz Trebinja, Nedjeljka Ilijić istakla je da će ove godine, zahvaljujući Fondaciji Helvetas Moja Budućnost i gradu Trebinju, proširiti opremanje kabineta za smjerove kuvar i turistički tehničar.