Počela obuka za operatere na CNC mašinama za obradu metala

U Trebinju je 13.07.2020.godine počela obuka za operatera na CNC mašinama za obradu metala, koja se provodi u okviru Programa “Stručno osposobaljavanje, usavršavanje i zapošljavanje operatera na CNC mašinama za obradu metala u istočnoj Hercegovini”.
Uvodni časovi teorijskog dijela obuke održani su na Fakultetu za proizvodnju i menadžment Trebinje, a praktični dio obuke počeo je sa realizacijom u pogonima preduzeća “Swisslion IAT” d.o.o. Trebinje.
Program obuke implementira Agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća grada Trebinja, u okviru projekta koji finansira Fondacija Helvetas Moja Budućnost, partneri programa su Grad Trebinje, Fakultet za proizvodnju i menadžment Trebinje, preduzeće “Swisslion IAT” d.o.o. , Edukativni centar Privredne komore RS i Zavod za zapošljavanje RS – filijala Trebinje.
Obuka će se realizovati naredna tri mjeseca i obuhvatiće fond od 90 časova teorijske nastave i 150 časova praktične nastave. U programu obuke učestvuje 20 kandidata.
Ciljevi Pograma obuke su unaprijediti kvalitet i ojačati kapacitete radne snage i konkurentnosti na prostoru istočne Hercegovine, osigurati bolje mogućnosti zapošljavanja za nezaposlena lica sa evidenecije Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske – filijala Trebinje, unaprijediti efikasnost lokalnog tržišta rada i ojačati institucionalne kapacitete i mrežu između sektora rada i obrazovanja na prostoru istočne Hercegovine.