Potpisani ugovori sa polaznicima obuke u Trebinju

U Trebinju su 24.06.2020. potpisani ugovori sa polaznicima obuke za rad na CNC mašinama. Obuka se vrši u okviru programa “Stručno usavršavanje i zapošljavanje operatera na CNC mašinama za obradu metala” a koji će narednih nekoliko mjeseci biti proveden na području Hercegovine.

Cilj organizovanja navedenog programa je unaprijediti kvalitet i kapacitete radne snage i konkurentnosti, osigurati bolje mogućnosti zapošljavanja i ojačati institucionalne kapacitete i mrežu između sektora rada i obrazovanja na prostoru istočne Hercegovine.

Polaznici kursa, dvadeset nezaposlenih lica, proći će besplatnu teorijsko-praktičnu obuku i time steći neophodna znanja i vještine za upravljanje ovom vrstom mašina. Teorijski dio nastave, od 90 časova, održat će profesori Fakulteta za proizvodnju i menadžment, dok će praktični dio nastave da se odvija na CNC mašinama u kompaniji Industrija alata Trebinje (IAT).

Fondacija Helvetas Moja Budućnost zajedno sa partnerima u Trebinju, IAT, Fakultet za proizvodnju i menadžment, JU Agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća Trebinje, Grad Trebinje, Privredna komora Republike Srpske i Zavod za zapošljavanje Republike Srpske,  nastaviti da osnažuje lokalna partnerstva zasnovana na saradnji ključnih aktera iz privrede i lokalnih vlasti, koristeći lokalne razvijene platforme za saradnju, u cilju stvaranja uslova za zapošljavanje mladih.