Razmjena iskustava na temu Obrazovanje u skladu s potrebama lokalnog tržišta rada

    Fondacija Helvetas Moja Budućnost, 20.05.2020. organizovala je online razmjenu iskustava na temu “Obrazovanje u skladu s potrebama lokalnog tržišta rada”, s ciljem upoznavanja sa iskustvima iz Zvornika, a u svrhe provođenja projektnih aktivnosti u Trebinju. Iskustva je predstavila Jovanka Glišić, pomoćnik direktora  Srednjoškolskog centra “Petar Kočić” iz Zvornika.

    Osnovne teme o kojima se diskutovalo su načini uključivanja privrednog sektora u planiranje i vrednovanje nastavnog programa predmeta praktične nastave na lokalnom nivou.

    Sastanku su prisustovali predstavnici partnera Fondacije Helvetas Moja Budućnost u Trebinju – Agencije za razvoj MSP Grada Trebinja, Centra srednjih škola, Tehničke škole, te Područne privredne komore – Trebinje.

    U razmjenu su kao gosti uključeni i predstavnici Srednje strukovne škole iz Širokog Brijega, uzimajući u obzir slične zakonske pretpostavke za izmjene nastavnih programa u skladu sa potrebama lokalnog tržišta rada.

    Fondacija Helvetas Moja Budućnost sa svojim lokalnim partnerima nastavlja sa intervencijama na ciljanim područjima, uvažavajući preporuke proizašle  iz diskusija i podržavajući lokalna rješenja.