Pripremni sastanak sa voditeljima Grupa Budućnosti u Trebinju

Pripremni sastanak tima Moja budućnost održan je 25.-26. januara 2019. godine u Trebinju, s ciljem stimuliranja kreativnosti i interaktivnosti voditelja Grupa Budućnosti. Diskutirani su modaliteti promocije programa, formiranje samih Grupa Budućnosti, specifična uloga voditelja, njihova priprema, te su napravljenje i adekvatne simulacije. Fantastična radna atmosfera dodatno je motivirala prisutne, a  projektne ideje su se iskristalizirale. Imajući u vidu odličnu energiju i koheziju grupe, sa nestprljenjem očekujemo nastavak projektnih aktivnosti.

Ono što me motivira je mogućnost stvaranja pozitivnosti i kreativnosti zajednice kroz interaktivno sudjelovanje svih prisutnih.” kaže Iva.

Iva Ivanković, voditeljica Grupa Budućnosti iz Široki Brijeg

Motiviše me spoznaja da postoji ogromni neiskorišteni potencijal mladih ljudi koji čekaju svoju priliku, prostor i vrijeme za punu produktivnost i razvoj. Projektni pristup koji ovdje imamo je nešto novo i smatram da je to način na koji problemi na tržištu rada mogu biti objektivno identifikovani, analizirani i konačno adekvatno tretirani programskim pristupom. Vjerujem da svaki mladi čovjek zaslužuje svoju priliku, a biti u mogućnosti da im pomognem da dođu do iste je zadovoljstvo kojem težim.” poručio je Aldin.

Vesna Ninković (Trebinje) i Aldin Džino (Konjic), voditelji Grupa Budućnosti